Pstruh plněný bylinkami

Ryby jsou velice zdravé, proto bychom je neměli v našem jídelníčku opomíjet. Tento recept je velice jednoduchý, rychlý a chutný.

Ingredience (4 x porce)

příloha

Postup přípravy

  1. Vykuchané a očištěné pstruhy omyjeme pod tekoucí vodou. Osušíme, prosolíme, opepříme a naplníme najemno nakrájeným pórkem, posekaným česnekem, nasekanou petrželovou natí a větvičkami tymiánu a rozmarýnu.
  2. Naplněné ryby vložíme na plech s nepřilnavým povrchem, či na plech vyloženým pečícím papírem. Zastříkneme olejem.
  3. Ryby posypeme celým kmínem, obložíme kolečky citrónu a poklademe plátky másla.
  4. Pečeme cca 20 minut, záleží na velikosti ryb.
  5. Podáváme s vařeným bramborem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 582.85 kcal | Protein: 64.32 g | Sacharidy: 30.62 g | z toho cukr: 3.24 g | Tuk: 19.29 g | z toho nas. MK: 4.40 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3046-pstruh-plneny-bylinkami