Kuřecí prsa po farmářsku

Rychlý oběd, kterým potěšíte i návštěvu.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa opláchneme a osušíme papírovým ubrouskem. Anglickou slaninu a sýr nakrájíme na plátky o tloušťce cca 3 mm, mozzarelu nastrouháme nahrubo.
  2. Ostrým nožem vytvoříme do kuřecích prsou napříč hluboké zářezy vzdálené 1 cm. Lehce osolíme a opepříme.
  3. Do zářezů střídavě vkládáme anglickou slaninu a sýr.
  4. Troubu rozehřejeme na 190 °C. Zapékací misku vymažeme olejem, vložíme naplněná kuřecí prsa, posypeme strouhanou mozzarelou a mírně podlijeme.
  5. Pečeme odkryté cca 45 minut. Podáváme s rýží či vařenými bramborami.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 609.00 kcal | Protein: 56.83 g | Sacharidy: 1.60 g | z toho cukr: 1.14 g | Tuk: 40.38 g | z toho nas. MK: 16.50 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3044-kureci-prsa-po-farmarsku