Ořechová buchta s kondenzovaným mlékem ala falešný medovník

Milujete chuť medovníku, avšak v pečení si stále tolik nevěříte? Anebo jen máte doma přebytek vlašských ořechů a nevíte co s nimi? Jestliže jste si alespoň jednou odpověděli ano, recept na ořechovou buchtu s kondenzovaným mlékem je pro vás jako stvořený.

Chuť této buchty se velice podobá medovníku, avšak příprava je opravdu jednoduchá, rychlá a těsto se připravuje podobně jako na bábovku. Proto jej zvládne připravit i úplný začátečník.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Do malého hrnce si připravíme vodu, kterou přivedeme k varu. Do ní dáme uzavřenou plechovku s kondenzovaným mlékem, jenž vaříme zhruba 2,5 hodiny, aby zkaramelizovalo. Pozor! Do hrnce je nutno dolévat vodu, jenž se odpařuje. Po uvedené době kondenzované mléko vyjmeme z vroucí vody a necháme vychladnout.
  2. V míse vyšleháme žloutky společně s cukrem do pěny. Poté postupně přidáme uvařené a vychladlé kondenzované mléko, jenž vařením krásně zkaramelizovalo. Nyní přichází na řadu poslední tekutá surovina - olej.
  3. Do tekuté směsi začneme přidávat sypké suroviny - mouku smíchanou s práškem do pečiva a namleté vlašské ořechy. Vše společně důkladně promícháme.
  4. Vzniklé těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem. Než připravenou buchtu vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C, můžeme ji posypat namletými oříšky. Buchtu pečeme zhruba 20 minut. Po vytažení buchty z trouby vyzkoušíme špejlí, zda je uvnitř upečená.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 434.13 kcal | Protein: 9.63 g | Sacharidy: 45.67 g | z toho cukr: 32.36 g | Tuk: 24.08 g | z toho nas. MK: 4.74 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3043-orechova-buchta-s-kondenzovanym-mlekem-ala-falesny-medovnik