Květáková polévka s uzeninou

Kombinace květáku, cizrny a uzeniny vás příjemně překvapí. Velký hrnec polévky připravíte snadno, stačí jen pár základních ingrediencí.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Cizrnu namočíme přes noc. Slijeme vodu, dáme novou, osolíme a uvaříme do změknutí.
  2. Květák opláchneme a nakrájíme na menší kousky.
  3. V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme mouku a necháme zpěnit. Za stálého míchání zaléváme vodou.
  4. Přidáme bujón, květák, uvařenou cizrnu a uzeninu. Ochutíme prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Uvaříme do změknutí květáku.
  5. Nakonec ochutíme rozetřenou majoránkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 215.79 kcal | Protein: 9.01 g | Sacharidy: 18.61 g | z toho cukr: 3.37 g | Tuk: 10.44 g | z toho nas. MK: 2.23 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3042-kvetakova-polevka-s-uzeninou