Květáková polévka s uzeninou
Kombinace květáku, cizrny a uzeniny vás příjemně překvapí. Velký hrnec polévky připravíte snadno, stačí jen pár základních ingrediencí.
Ingredience (10 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Cizrnu namočíme přes noc. Slijeme vodu, dáme novou, osolíme a uvaříme do změknutí.
- Květák opláchneme a nakrájíme na menší kousky.
- V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme mouku a necháme zpěnit. Za stálého míchání zaléváme vodou.
- Přidáme bujón, květák, uvařenou cizrnu a uzeninu. Ochutíme prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Uvaříme do změknutí květáku.
- Nakonec ochutíme rozetřenou majoránkou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 215.79 kcal |
Protein: 9.01 g |
Sacharidy: 18.61 g |
z toho cukr: 3.37 g |
Tuk: 10.44 g |
z toho nas. MK: 2.23 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3042-kvetakova-polevka-s-uzeninou