Játrová paštika se zeleným pepřem
Játrová paštika se zeleným pepřem se skvěle hodí k pivu, vínu a nebo jen tak na večeři.
Ingredience (5 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- V pánvi si rozehřejeme sádlo a opečeme na kostičky nakrájenou cibuli.
- Přidáme na kostky nakrájená játra, opepříme, zalijeme trochou vody a dusíme zhruba 30 minut do změknutí.
- Hotová játra přendáme do mixéru, přidáme koření, sůl, máslo a rozmixujeme na požadovanou konzistenci.
- Na závěr ručně zamícháme smetanu a kuličky zeleného pepře a můžeme přelít do sklenice ve které nám bude paštika tuhnout.
- Povrch paštiky zalijeme trochou rozpuštěného másla a dáme ztuhnout do lednice.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 360.61 kcal |
Protein: 11.79 g |
Sacharidy: 4.28 g |
z toho cukr: 1.83 g |
Tuk: 33.06 g |
z toho nas. MK: 18.51 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3040-jatrova-pastika-se-zelenym-peprem