Játrová paštika se zeleným pepřem

Játrová paštika se zeleným pepřem se skvěle hodí k pivu, vínu a nebo jen tak na večeři.

Ingredience (5 x porce)

Postup přípravy

  1. V pánvi si rozehřejeme sádlo a opečeme na kostičky nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme na kostky nakrájená játra, opepříme, zalijeme trochou vody a dusíme zhruba 30 minut do změknutí.
  3. Hotová játra přendáme do mixéru, přidáme koření, sůl, máslo a rozmixujeme na požadovanou konzistenci.
  4. Na závěr ručně zamícháme smetanu a kuličky zeleného pepře a můžeme přelít do sklenice ve které nám bude paštika tuhnout.
  5. Povrch paštiky zalijeme trochou rozpuštěného másla a dáme ztuhnout do lednice.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 360.61 kcal | Protein: 11.79 g | Sacharidy: 4.28 g | z toho cukr: 1.83 g | Tuk: 33.06 g | z toho nas. MK: 18.51 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3040-jatrova-pastika-se-zelenym-peprem