Špaldová jablečná buchta

Kdo raději peče zdravější buchty, může vyzkoušet tento recept. Na přípravu je opravdu snadný a výsledkem je mokřejší buchta, která nedrobí. Je to obsahem jablek a mrkve.

Ingredience (20 x porce)

Postup přípravy

  1. Nejdříve si smícháme suché potraviny.
  2. Přidáme, vejce, mléko, olej, jablka, mrkev a promícháme.
  3. Vsypeme rozinky společně s nasekanými vlašskými ořechy, promícháme a těsto vylijeme do formy vyložené pečícím papírem.
  4. Pečeme při 180°C zhruba 40-50 minut. Při podávání cukrujeme moučkovým cukrem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 155.39 kcal | Protein: 2.87 g | Sacharidy: 20.07 g | z toho cukr: 9.57 g | Tuk: 7.11 g | z toho nas. MK: 1.20 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3038-spaldova-jablecna-buchta