Rybí filé se zeleninou z jednoho plechu

Skvělý oběd, kdy část brambor nahradíte pečenou zeleninou. Vše se peče dohromady na hlubším plechu a bez zakrývání.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme hlubší a větší plech. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Do plechu dáme sádlo, rozprostřeme brambory. Posypeme kořením (grilovací koření přijde ještě na filety) a dáme 2 stroužky rozmačkaného česneku. Podlijeme troškou vody (např 100 ml, spíše méně). Pečeme na 180 °C asi 25 minut.
  2. Mezitím očistíme květák a mrkev. Mrkev nakrájíme na kolečka. Dáme vařit do vroucí vody, do hrnce se solí. Povaříme 5 až 10 minut, poté budeme dopékat.
  3. Předpečené brambory vytáhneme, dáme ke straně plechu a na plech rozložíme filé. Okořeníme z obou stran, potřeme prolisovaným česnekem.
  4. Na filé rozprostřeme předvařenou zeleninu a brambory, květák rozkrájíme na menší kousky. Vše znovu osolíme a ochutíme kmínem.
  5. Pečeme společně na 180 °C asi 30 minut.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 344.83 kcal | Protein: 26.96 g | Sacharidy: 38.29 g | z toho cukr: 4.98 g | Tuk: 7.17 g | z toho nas. MK: 2.61 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3037-rybi-file-se-zeleninou-z-jednoho-plechu