Vepřové kousky na česneku, rýže

Kousky šťavnatého vepřového masa v omáčce s příchutí česneku. Při servírování ozdobíme do křupava opečenými plátky česneku.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Krkovičku opláchneme a nakrájíme na kousky. Osolíme, opepříme, přidáme hořčici, prolisovaný česnek a maso prohněteme.
  2. V hrnci si rozehřejeme sádlo a maso na něm ze všech stran opečeme do zlatova.
  3. Do hrnce s masem dáme na kostičky nakrájenou cibuli a pražíme do tmavé barvy. Zaprášíme moukou, chvíli opražíme a rozředíme vodou.
  4. Maso dusíme do měkka.
  5. V pánvi si rozehřejeme olej a opečeme na něm plátky česneku, které použijeme na ozdobu při servírování.
  6. Podáváme s rýží. Můžeme podávat i s knedlíkem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 661.13 kcal | Protein: 36.90 g | Sacharidy: 73.47 g | z toho cukr: 2.40 g | Tuk: 23.12 g | z toho nas. MK: 6.67 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3036-veprove-kousky-na-cesneku-ryze