Vepřové kousky na česneku, rýže
Kousky šťavnatého vepřového masa v omáčce s příchutí česneku. Při servírování ozdobíme do křupava opečenými plátky česneku.
Ingredience (4 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Krkovičku opláchneme a nakrájíme na kousky. Osolíme, opepříme, přidáme hořčici, prolisovaný česnek a maso prohněteme.
- V hrnci si rozehřejeme sádlo a maso na něm ze všech stran opečeme do zlatova.
- Do hrnce s masem dáme na kostičky nakrájenou cibuli a pražíme do tmavé barvy. Zaprášíme moukou, chvíli opražíme a rozředíme vodou.
- Maso dusíme do měkka.
- V pánvi si rozehřejeme olej a opečeme na něm plátky česneku, které použijeme na ozdobu při servírování.
- Podáváme s rýží. Můžeme podávat i s knedlíkem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 661.13 kcal |
Protein: 36.90 g |
Sacharidy: 73.47 g |
z toho cukr: 2.40 g |
Tuk: 23.12 g |
z toho nas. MK: 6.67 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3036-veprove-kousky-na-cesneku-ryze