Brokolicová polévka s cizrnou

Chutná a sytá polévka, provoněná česnekem a pepřem. Kombinace brokolice a cizrny vám určitě zachutná. Je jí velká porce, připravujeme ji většinou na rodinnou sešlost nebo část necháváme poté do mrazáku.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Cizrnu necháme přes noc namočit, poté vyměníme vodu, přidáme sůl a uvaříme do změknutí.
  2. Nakrájíme brokolici na menší kousky, propláchneme a se solí uvaříme do polo měkka.
  3. Jakmile je hotová, scedíme vodu do hrnce a brokolici zchladíme.
  4. Oškrábeme a nakrájíme brambory na kostičky, hotové scedíme, vývar do hrnce (do stejného jako brokolice).
  5. Připravíme zásmažku. Rozehřejeme sádlo a zpěníme mouku. Zaléváme vývarem z brambor a brokolice, připravíme základ na polévku. Hustotu si můžete regulovat větším množstvím vývaru.
  6. Vmícháme brokolici a chvíli povaříme do změknutí brokolice. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem.
  7. Vmícháme brambory a cizrnu. Ochutíme prolisovaným česnekem, solí, pepřem, vegetou a špetkou strouhaného muškátového oříšku.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 229.72 kcal | Protein: 7.97 g | Sacharidy: 28.47 g | z toho cukr: 3.90 g | Tuk: 7.56 g | z toho nas. MK: 2.58 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3033-brokolicova-polevka-s-cizrnou