Domácí křupavé hranolky s chilli dipem

Také se vám stane, že dostanete chuť na hranolky večer a v zásobě žádné nemáte? Uvařte si svoje vlastní, které chutnají oproti restauraci skvěle.

Ingredience (4 x porce)

Chilli Dip

Postup přípravy

  1. Brambory si oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Necháme chvíli odpočinout.
  2. V pánvi si rozpálíme olej.
  3. Brambory osušíme papírovou utěrkou a vložíme do rozpáleného oleje. Smažíme do zezlátnutí, a poté vyndáváme děrovanou obracečkou, pokládáme na papírovou utěrku a necháme odkapat od oleje.
  4. Všechny suroviny na dip si smícháme a můžeme servírovat.
  5. Hranolky před podáváním osolíme. Kdo má rád může posypat bylinkami jako rozmarýn, tymián nebo provensálské koření.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 474.44 kcal | Protein: 10.15 g | Sacharidy: 70.42 g | z toho cukr: 7.48 g | Tuk: 14.06 g | z toho nas. MK: 2.57 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3032-domaci-krupave-hranolky-s-chilli-dipem