Vegetariánský burger

Tento burger si vaříme doma, i přesto že nejsme vegetariáni. Jeho skvělá chuť vás překvapí.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Z fazolí slijeme nálev, vložíme do misky a rozmačkáme vidličkou na kaši.
  2. Přidáme na malé kostičky nakrájenou papriku, cibuli, sůl, pepř, prolisovaný česnek, vejce, strouhanku a dobře promícháme.
  3. Na pánvi si rozehřejeme olej a uděláme dva burgery. Opékáme zhruba 10 minut do zlatova. Po opečení poklademe plátky sýra a necháme zapéct.
  4. Rozkrojíme si bulky a opečeme je v grilu do křupava.
  5. Spodní bulku natřeme majonézou, položíme ledový salát, na to burger, ozdobíme cibulkou na kolečka, paprikou na proužky a přiklopíme vrchní bulkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 555.95 kcal | Protein: 20.56 g | Sacharidy: 64.07 g | z toho cukr: 13.95 g | Tuk: 21.81 g | z toho nas. MK: 6.47 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3029-vegetariansky-burger