Vepřové maso v rajčatové omáčce s bramborovou kaší

Kousky vepřového masa v pikantní a zároveň jemné rajčatové omáčce. Omáčka chutná po rajčatech a bylinkách.

Ingredience (4 x porce)

Bramborová kaše

Postup přípravy

  1. Maso si opláchneme, nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme.
  2. V pánvi si rozehřejeme sádlo, vložíme maso a restujeme ze všech stran.
  3. Přidáme na kousky nakrájenou cibuli, na půl kolečka nakrájenou klobásu, chvíli restujeme. Podlijeme trochou vody a dusíme zhruba 1 hodinu do měkka.
  4. Poté vlijeme plechovku rajčat i s nálevem, kečup, bazalku, smetanu a vaříme do zhoustnutí.
  5. Brambory si oloupeme, nakrájíme, vložíme do hrnce, osolíme, zalijeme horkou vodou a vaříme do změknutí.
  6. Vodu slijeme, přidáme kousek másla, šťouchadlem rozšťoucháme a zároveň přiléváme horké mléko. Můžeme osolit. A servírujeme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,137.80 kcal | Protein: 51.01 g | Sacharidy: 116.71 g | z toho cukr: 19.61 g | Tuk: 47.68 g | z toho nas. MK: 20.98 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3028-veprove-maso-v-rajcatove-omacce-s-bramborovou-kasi