Špagety se sýrem a kečupem jsou klasikou, ale chutnají i s bešamelovou omáčkou. Tu můžete doplnit o osmaženou cibulku se slaninou a vařenou brokolici. Pokrm si oblíbí děti i dospělí.
Ingredience (6 x porce)
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na pásky a slaninu na větší kostičky. Brokolici nakrájíme na kousky a dáme uvařit do změknutí. Slijeme vodu (do nádoby) a zchladíme brokolici. Dáme stranou.
Připravíme si bešamelovou omáčku. Zpěníme máslo, vmícháme mouku a zalijeme mlékem. Ochutíme solí, pepřem, oregánem a prolisovaným česnekem. Vmícháme brokolici, kečup a část vývaru z brokolice.
Na pánvi rozehřejeme malý kousek sádla, přidáme slaninu a cibuli. Restujeme až do částečného zhnědnutí cibule. Vše z pánve vmícháme do omáčky.
Uvaříme špagety, nastrouháme sýr a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 707.22 kcal |
Protein: 25.91 g |
Sacharidy: 77.68 g |
z toho cukr: 14.44 g |
Tuk: 30.84 g |
z toho nas. MK: 14.25 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3018-spagety-s-brokolici