Recepty z jednoho hrnce jsou velmi oblíbené, na přípravu oběda vám stačí pouze remoska nebo pekáč do trouby. Maso je šťavnaté, brambory jsou v jemné smetanové omáčce s příchutí sýra a cibule.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Brambory si oloupeme a nakrájíme na plátky.
Do vymazané remosky nebo do vymazaného pekáče si naskládáme polovinu brambor, osolíme, opepříme, posypeme kmínem.
Cibuli si nakrájíme na kolečka a polovinu cibule naskládáme na brambory.
Kotletu si mírně naklepeme, nařízneme po stranách, osolíme, opepříme a vložíme na brambory s cibulí.
Na maso naskládáme další vrstvu cibule, brambor, znova osolíme, opepříme, okmínujeme a dáme péct. Pečeme zhruba jednu hodinu.
Po upečení, zalijeme smetanou, posypeme strouhaným sýrem, necháme chvíli zapéct a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 1,074.00 kcal |
Protein: 62.52 g |
Sacharidy: 109.06 g |
z toho cukr: 11.38 g |
Tuk: 38.83 g |
z toho nas. MK: 22.43 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3012-pecena-kotleta-s-brambory