Pečená kotleta s brambory

Recepty z jednoho hrnce jsou velmi oblíbené, na přípravu oběda vám stačí pouze remoska nebo pekáč do trouby. Maso je šťavnaté, brambory jsou v jemné smetanové omáčce s příchutí sýra a cibule.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Brambory si oloupeme a nakrájíme na plátky.
  2. Do vymazané remosky nebo do vymazaného pekáče si naskládáme polovinu brambor, osolíme, opepříme, posypeme kmínem.
  3. Cibuli si nakrájíme na kolečka a polovinu cibule naskládáme na brambory.
  4. Kotletu si mírně naklepeme, nařízneme po stranách, osolíme, opepříme a vložíme na brambory s cibulí.
  5. Na maso naskládáme další vrstvu cibule, brambor, znova osolíme, opepříme, okmínujeme a dáme péct. Pečeme zhruba jednu hodinu.
  6. Po upečení, zalijeme smetanou, posypeme strouhaným sýrem, necháme chvíli zapéct a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,074.00 kcal | Protein: 62.52 g | Sacharidy: 109.06 g | z toho cukr: 11.38 g | Tuk: 38.83 g | z toho nas. MK: 22.43 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3012-pecena-kotleta-s-brambory