Dezert, který je ideální pro rodinnou neděli a nezůstává v lednici celý týden. Kombinace sladšího krému a kyselejší marmelády je výborná. Dezert je lepší nechat v lednici odpočinout do druhého dne a vršek můžete ozdobit plátky mandlí nebo strouhanou čokoládou.
Ingredience (10 x porce)
Krém
Postup přípravy
Nejprve připravte krém. Z mouky a mléka (za stálého míchání) uvařte hustou kaši. Dejte stranou, nechejte úplně vychladnout, občas promíchejte.
Do změklého másla zašlehejte cukry a vyšlehejte do pěny. Po lžičkách zašlehávejte kaši. Krém můžete dát na chvíli do lednice, ale lépe se s ním pracuje, když není úplně tuhý.
Bílky se špetkou soli vyšleháme do sněhu. Dáme stranou. V robotu umixujeme žloutky a cukr do pěny, bude mít téměř bílou barvu.
Vařechou smícháme s moukou a opatrně vmícháme sníh. Se sněhem míchejte co nejméně.
Rozetřete na malý plech v tenké vrstvě a pečte na 180 °C asi 15 až 20 minut. Spíše kratší dobu. Okraje nesmí hnědnout.
Nechte mírně vychladnout, odměřte a nakrájejte 4 stejně široké pásy. Ty potřete z jedné strany marmeládou.
Natírejte krémem a skládejte na sebe. Dejte zatuhnout do lednice do druhého dne.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 275.17 kcal |
Protein: 2.85 g |
Sacharidy: 40.10 g |
z toho cukr: 34.35 g |
Tuk: 11.71 g |
z toho nas. MK: 6.94 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3010-male-rezy-s-maslovym-kremem-a-marmeladou