Malé řezy s máslovým krémem a marmeládou

Dezert, který je ideální pro rodinnou neděli a nezůstává v lednici celý týden. Kombinace sladšího krému a kyselejší marmelády je výborná. Dezert je lepší nechat v lednici odpočinout do druhého dne a vršek můžete ozdobit plátky mandlí nebo strouhanou čokoládou.

Ingredience (10 x porce)

Krém

Postup přípravy

  1. Nejprve připravte krém. Z mouky a mléka (za stálého míchání) uvařte hustou kaši. Dejte stranou, nechejte úplně vychladnout, občas promíchejte.
  2. Do změklého másla zašlehejte cukry a vyšlehejte do pěny. Po lžičkách zašlehávejte kaši. Krém můžete dát na chvíli do lednice, ale lépe se s ním pracuje, když není úplně tuhý.
  3. Bílky se špetkou soli vyšleháme do sněhu. Dáme stranou. V robotu umixujeme žloutky a cukr do pěny, bude mít téměř bílou barvu.
  4. Vařechou smícháme s moukou a opatrně vmícháme sníh. Se sněhem míchejte co nejméně.
  5. Rozetřete na malý plech v tenké vrstvě a pečte na 180 °C asi 15 až 20 minut. Spíše kratší dobu. Okraje nesmí hnědnout.
  6. Nechte mírně vychladnout, odměřte a nakrájejte 4 stejně široké pásy. Ty potřete z jedné strany marmeládou.
  7. Natírejte krémem a skládejte na sebe. Dejte zatuhnout do lednice do druhého dne.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 275.17 kcal | Protein: 2.85 g | Sacharidy: 40.10 g | z toho cukr: 34.35 g | Tuk: 11.71 g | z toho nas. MK: 6.94 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3010-male-rezy-s-maslovym-kremem-a-marmeladou