Pizza Margherita je pizza s drcenými rajčaty, oreganem nebo bazalkou a zapečená s mozzarelou. U této pizzy platí, že čím méně surovin, tím lépe chutná.
Ingredience (4 x porce)
Na pizzu
Postup přípravy
Těsto si umícháme v robotu. Vložíme mouku, přilijeme vlažnou vodu, olej, sůl a ukrojíme tenký plátek droždí, který přidáme.
Vše necháme zpracovat na vláčné, nelepivé těsto.
Rajčata si vyklopíme do misky, přidáme sůl, pepř, oregáno, prolisovaný česnek a promícháme.
Rozpálíme si troubu na 200°C. Těsto si rozdělíme na čtyři části a válečkem si rozválíme na tvar pizzy.
Těsto si dáme na vymazaný plech, potřeme rajčatovou směsí, poklademe plátky mozzarelly, posypeme oregánem a vložíme do trouby zhruba na deset minut.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 967.10 kcal |
Protein: 48.90 g |
Sacharidy: 101.17 g |
z toho cukr: 5.81 g |
Tuk: 37.71 g |
z toho nas. MK: 15.84 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3009-pizza-margherita