Pizza Margherita

Pizza Margherita je pizza s drcenými rajčaty, oreganem nebo bazalkou a zapečená s mozzarelou. U této pizzy platí, že čím méně surovin, tím lépe chutná.

Ingredience (4 x porce)

Na pizzu

Postup přípravy

  1. Těsto si umícháme v robotu. Vložíme mouku, přilijeme vlažnou vodu, olej, sůl a ukrojíme tenký plátek droždí, který přidáme.
  2. Vše necháme zpracovat na vláčné, nelepivé těsto.
  3. Rajčata si vyklopíme do misky, přidáme sůl, pepř, oregáno, prolisovaný česnek a promícháme.
  4. Rozpálíme si troubu na 200°C. Těsto si rozdělíme na čtyři části a válečkem si rozválíme na tvar pizzy.
  5. Těsto si dáme na vymazaný plech, potřeme rajčatovou směsí, poklademe plátky mozzarelly, posypeme oregánem a vložíme do trouby zhruba na deset minut.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 967.10 kcal | Protein: 48.90 g | Sacharidy: 101.17 g | z toho cukr: 5.81 g | Tuk: 37.71 g | z toho nas. MK: 15.84 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3009-pizza-margherita