Špekáčkové bramboráky

Všemi milované voňavé a křupavé bramboráky mohou být ještě lepší. Zkuste nakrájet špekáčky na drobné kousky, osmahnout na pánvi a zalít bramborákovým těstem.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Špekáčky nakrájíme na drobné kousky a dáme stranou.
  2. Brambory oškrábeme a nastrouháme na jemném struhadle. Vymačkáme a vylijeme přebytečnou tekutinu, zalejeme mlékem.
  3. Smícháme s prolisovaným česnekem, kořením a ostatními ingrediencemi. Soli se není třeba bát, dávám 1 lžíci.
  4. Na pánev dáme sádlo a před každou plackou mírně osmahneme část (asi hrst) špekáčků. Osmahnuté špekáčky zaléváme bramborákovým těstem a smažíme z obou stran.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 494.68 kcal | Protein: 16.12 g | Sacharidy: 66.71 g | z toho cukr: 5.14 g | Tuk: 15.42 g | z toho nas. MK: 5.42 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3004-spekackove-bramboraky