Rumové buchtičky s krémem

V dětské verzi připravujeme buchtičky bez rumu, ale pro dospělé se nebojíme přidat rum jak do těsta, tak do krému. Buchtičky jsou krásně nadýchané a voňavé. Pokud připravujete pro rodinnou oslavu nebo více osob, uvařte dvojnásobné množství krému. Buchtičky jsou pracné, krém je rychlý, proto chystáme vždy velký počet buchet. Recept je na větší množství buchtiček, polovinu dáváme do mrazáku. Ne vždy je to možné stihnout, část buchet mizí ještě teplých a bez krému.

Ingredience (10 x porce buchet)

Krém

Postup přípravy

  1. Nejprve připravíme kvásek. Do vlažného mléka rozmícháme lžíci cukru a lžíce hladké mouky. Rozdrobíme kvasnice a necháme asi 15 minut.
  2. Do robotu připravíme 500 g mouky (začínejte s tímto množstvím a postupně přisypávejte, každé máslo je jiné). Část mouky je třeba i na podsypání na vále.
  3. Přidejte vejce, změklé máslo, rum, cukr a sůl. Začněte propracovávat a přilejte hotový kvásek.
  4. Robota nechejte pracovat alespoň 15 minut. Po vypracování těsto nebude lepit, průběžně zkoušejte a přisypávejte mouku.
  5. Nechejte kynout pod utěrkou asi hodinu až 1,5 hodiny.
  6. Vymažte velký pekáč máslem. Z těsta utrhávejte malé kousky a tvarujte kuličky. Velikost asi jako pecka od broskve. Skládejte vedle sebe do pekáče.
  7. Nechejte kynout pod poklicí (třeba i 30 minut).
  8. Pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 30 až 40 minut.
  9. Poté nechejte vychladnout a mezitím připravte krém.
  10. Podle návodu připravte řidší puding. Jakmile dáváte vařit mléko na pudink, přidejte do něj cukry. Nakonec vmíchejte rum.

Nutriční hodnoty (1 x porce buchet)

Energ. hodnota: 501.13 kcal | Protein: 10.69 g | Sacharidy: 72.97 g | z toho cukr: 27.34 g | Tuk: 15.75 g | z toho nas. MK: 9.12 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3001-rumove-buchticky-s-kremem