Pečené koleno

Pečené koleno pro milovníky pečeného masa. Koleno má pikantní a zároveň jemně nasládlou chuť.

Ingredience (2 x porce)

Marináda

Postup přípravy

  1. Koleno si opláchneme, vložíme do tlakového hrnce. Zalijeme vodou, přidáme sůl, bobkový list, celý pepř, nové koření a dáme vařit.
  2. Vaříme 1 hodinu.
  3. Smícháme si ingredience na marinádu.
  4. Po uvaření maso naporcujeme, posypeme kmínem, polijeme marinádou a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180°C do zlatova, zhruba 1 hodinu a během pečení podléváme marinádou a výpekem.
  5. Po upečení, podáváme s hořčicí, křenem, nakládanou zeleninou a čerstvým pečivem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 547.75 kcal | Protein: 27.48 g | Sacharidy: 19.05 g | z toho cukr: 11.32 g | Tuk: 39.45 g | z toho nas. MK: 10.60 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3000-pecene-koleno