Pečené koleno pro milovníky pečeného masa. Koleno má pikantní a zároveň jemně nasládlou chuť.
Ingredience (2 x porce)
Marináda
Postup přípravy
Koleno si opláchneme, vložíme do tlakového hrnce. Zalijeme vodou, přidáme sůl, bobkový list, celý pepř, nové koření a dáme vařit.
Vaříme 1 hodinu.
Smícháme si ingredience na marinádu.
Po uvaření maso naporcujeme, posypeme kmínem, polijeme marinádou a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180°C do zlatova, zhruba 1 hodinu a během pečení podléváme marinádou a výpekem.
Po upečení, podáváme s hořčicí, křenem, nakládanou zeleninou a čerstvým pečivem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 548.73 kcal |
Protein: 27.47 g |
Sacharidy: 19.08 g |
z toho cukr: 11.32 g |
Tuk: 39.43 g |
z toho nas. MK: 10.57 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3000-pecene-koleno