Cibulové kroužky s ďábelskou omáčkou

Rychlá chuťovka, která se hodí jak k pivu, tak i k vínu. Omáčku můžete zvolit podle toho, kterou máte rádi, ale u nás vítězí ostrá ďábelská omáčka.

Ingredience (4 x porce)

Těstíčko na obalování

Ďábelská omáčka

Postup přípravy

  1. Oloupeme si cibuli a nakrájíme na zhruba 1 cm silná kolečka. Potom cibuli rozebereme na jednotlivá kolečka.
  2. Smícháme si ingredience na těstíčko. Rozklepneme vejce, přilijeme mléko, přisypeme mouku a všechno koření. Umícháme hladké těstíčko.
  3. Kolečka cibule nejprve obalíme v hladké mouce, potom namočíme v těstíčku a smažíme v pánvi na rozpáleném oleji.
  4. Během smažení si připravíme omáčku. Smícháme majonézu s kečupem, přidáme sojovou omáčku, koření a jemně nasekanou chilli papričku.
  5. Po usmažení kroužků můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 484.74 kcal | Protein: 12.84 g | Sacharidy: 63.16 g | z toho cukr: 11.37 g | Tuk: 18.34 g | z toho nas. MK: 3.87 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2997-cibulove-krouzky-s-dabelskou-omackou