Proteinové lívance

Všichni známe protein. Proteinové nápoje, tyčinky, dokonce těstoviny, pečivo a spoustu dalších produktů. Protein, rovná se svět fitness. Vzhledem k tomu, že proteinové nápoje často a ráda konzumuji, napadlo mě vyzkoušet z této sypké směsi i něco jiného než jen koktejl. Zkusila jsem zaimprovizovat a využít protein k přípravě lívanců. A povedlo se. Abych lívance lehce zpevnila, sáhla jsem po troše ovesných vloček a výsledek byl ideální. Vyzkoušejte si moje proteinové lívanečky, u kterých nemusíte mít výčitky, že vybočíte ze svého stravovacího režimu. :)

Ingredience (1 x porce)

Na ozdobení

Postup přípravy

  1. Rozehřejeme pánev s trochou kokosového oleje. Mezitím si v misce připravíme těsto na proteinové lívance. Nasypeme do mísy protein. Můžete použít jakoukoliv sypkou směs proteinu (bílkovinový, syrovátkový, sojový, s příchutí). Doplníme o ovesné vločky, erythritol, celé vejce a přilijeme trochu vody. Směs musí mít konzistenci těsta na palačinky. Na rozpáleném oleji smažíme lívanečky dozlatova.
  2. Lívance skládáme do komína a promazáváme tvarohem, jogurtem nebo zakysanou smetanou. Doplníme ovocem, které máme rádi a můžeme zakápnout ořechovým máslem. Turbo snídaně, která vás zasytí na celé dopoledne.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 335.22 kcal | Protein: 33.48 g | Sacharidy: 20.66 g | z toho cukr: 1.40 g | Tuk: 12.00 g | z toho nas. MK: 6.43 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2993-proteinove-livance