Dubajské kuřecí soté s kurkumou

V Dubaji je zakázáno jíst vepřové maso a tak si připravíme výborné soté z masa kuřecího, s výborným kořením vévodícím vůni arabského světa. Dubaj jsem navštívila teprve nedávno a dovezla jsem si spoustu koření, které proměnilo vaření v úžasný gastronomický zážitek. Pokud se někdy do Dubaje vydáte, navštivte místní trhy a přivezte si koření jako „suvenýr“. Nabídka a pohled na pestrobarevné směsi provoňuje zdejší atmosféru a výběr je vskutku lákavý. Nejdříve vás zaujme pohledem, poté nastartuje čichové smysly a nakonec jej budete mít možnost ochutnat ve vašem oblíbeném jídle. Dnes si připravíme kuřecí soté s kořením kurkuma, tzv. Turmeric. Avšak neklesejme na mysli, že jsme v Dubaji nebyli a takové koření nemáme. Dnes je řada specializovaných obchůdků, kde si přeci jen můžeme z pestré nabídky vybrat.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na drobné kousky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a cibuli, kterou jsme nakrájeli nadrobno, orestujeme. Přidáme kousky kuřecího masa a osmažíme dozlatova.
  2. Poté přidáme špetku soli, pepře a 2 polévkové lžíce kurkumy. Vše důkladně na pánvi promícháváme. Jakmile se nám maso díky kurkumě krásně zabarví, zalijeme celou směs smetanou na vaření anebo kokosovým mlékem. Pro nevšední příchuť můžeme přidat trochu nastrouhaného kokosu. Celému pokrmu kokos dodá velmi příjemnou vůni. Vše ještě krátce povaříme, a jakmile je omáčka hustější, máme hotovo.
  3. K našemu dubajskému pokrmu můžeme jako přílohu zvolit těstoviny anebo rýži.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 570.25 kcal | Protein: 61.16 g | Sacharidy: 17.19 g | z toho cukr: 8.66 g | Tuk: 25.76 g | z toho nas. MK: 10.31 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2983-dubajske-kureci-sote-s-kurkumou