V Dubaji je zakázáno jíst vepřové maso a tak si připravíme výborné soté z masa kuřecího, s výborným kořením vévodícím vůni arabského světa. Dubaj jsem navštívila teprve nedávno a dovezla jsem si spoustu koření, které proměnilo vaření v úžasný gastronomický zážitek. Pokud se někdy do Dubaje vydáte, navštivte místní trhy a přivezte si koření jako „suvenýr“. Nabídka a pohled na pestrobarevné směsi provoňuje zdejší atmosféru a výběr je vskutku lákavý. Nejdříve vás zaujme pohledem, poté nastartuje čichové smysly a nakonec jej budete mít možnost ochutnat ve vašem oblíbeném jídle. Dnes si připravíme kuřecí soté s kořením kurkuma, tzv. Turmeric. Avšak neklesejme na mysli, že jsme v Dubaji nebyli a takové koření nemáme. Dnes je řada specializovaných obchůdků, kde si přeci jen můžeme z pestré nabídky vybrat.
Energ. hodnota: 570.25 kcal | Protein: 61.16 g | Sacharidy: 17.19 g | z toho cukr: 8.66 g | Tuk: 25.76 g | z toho nas. MK: 10.31 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2983-dubajske-kureci-sote-s-kurkumou