Losos na másle s dušenou mrkví

Losos je výborná ryba, která má v naší kuchyni širší využití. Můžete připravit syrovou jako sushi nebo tatarák, ale i jako rychlý steak.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. V hrnci si rozehřejeme polovinu másla a orestujeme cibuli na kostičky.
  2. Přidáme nastrouhanou mrkev, osolíme, opepříme a přilijeme citronovou šťávu. Můžeme podlít trochou vody a dusíme do měkka.
  3. Rybu s kůží si opláchneme, z obou stran osolíme, posypeme kořením na ryby a necháme chvíli odležet.
  4. V pánvi si rozpustíme druhou část másla a na středním plameni začneme rybu opékat kůží dolů. Opékáme 8-10 minut z každé strany. Rybu otočíme jen jednou a necháme chvíli odpočinout.
  5. Můžeme podávat společně s dušenou mrkví. Na talíři ještě pokapeme citronovou šťávou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 771.48 kcal | Protein: 33.44 g | Sacharidy: 17.61 g | z toho cukr: 11.23 g | Tuk: 61.22 g | z toho nas. MK: 30.34 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2979-losos-na-masle-s-dusenou-mrkvi