Losos je výborná ryba, která má v naší kuchyni širší využití. Můžete připravit syrovou jako sushi nebo tatarák, ale i jako rychlý steak.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
V hrnci si rozehřejeme polovinu másla a orestujeme cibuli na kostičky.
Přidáme nastrouhanou mrkev, osolíme, opepříme a přilijeme citronovou šťávu. Můžeme podlít trochou vody a dusíme do měkka.
Rybu s kůží si opláchneme, z obou stran osolíme, posypeme kořením na ryby a necháme chvíli odležet.
V pánvi si rozpustíme druhou část másla a na středním plameni začneme rybu opékat kůží dolů. Opékáme 8-10 minut z každé strany. Rybu otočíme jen jednou a necháme chvíli odpočinout.
Můžeme podávat společně s dušenou mrkví. Na talíři ještě pokapeme citronovou šťávou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 771.48 kcal |
Protein: 33.44 g |
Sacharidy: 17.61 g |
z toho cukr: 11.23 g |
Tuk: 61.22 g |
z toho nas. MK: 30.34 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2979-losos-na-masle-s-dusenou-mrkvi