Low carb drožďová polévka

Drožďová polévka je oproti klasické zahuštěna sušeným lahůdkovým droždím a vejcem. Polévka je velmi snadná na přípravu a skvěle chutná.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. V hrnci si rozpustíme máslo a orestujeme na něm nakrájenou cibuli na kostičky společně s nastrouhanou zeleninou.
  2. Zasypeme lahůdkovým droždím, rozředíme vodou. Zhruba 1,3 l vody. Přivedeme k varu.
  3. V hrníčku si rozkvedláme vejce a pomalu vlijeme do vařící polévky, dokud se nám vejce neuvaří. Necháme přejít varem.
  4. Osolíme, opepříme a přidáme vegetu podle chuti a můžeme podávat. Můžeme ozdobit petrželkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 242.39 kcal | Protein: 17.15 g | Sacharidy: 17.15 g | z toho cukr: 5.02 g | Tuk: 12.06 g | z toho nas. MK: 5.90 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2978-low-carb-drozdova-polevka