Minestrone
Minestrone pochází z italské kuchyně. Jde o velmi hustou zeleninovou polévku doplněnou hlavně o rajčata a fazole.
Ingredience (4 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- V hrnci si rozehřejeme olej a orestujeme na něm na kostičky nakrájenou cibuli, mrkev a na kolečka nakrájený celer.
- Přidáme na kostky nakrájené brambory, plechovku rajčat a plechovku fazolí. Zalijeme vodou a vaříme zhruba 20 minut.
- Čtvrtku polévky odebereme a rozmichujeme tyčovým mixérem.
- Vrátíme zpět do polévky, dochutíme solí a pepřem.
- Při podávání můžeme posypat strouhaným parmazánem a pokapat olivovým olejem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 442.90 kcal |
Protein: 14.20 g |
Sacharidy: 52.77 g |
z toho cukr: 17.20 g |
Tuk: 15.83 g |
z toho nas. MK: 2.32 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2973-minestrone