Minestrone

Minestrone pochází z italské kuchyně. Jde o velmi hustou zeleninovou polévku doplněnou hlavně o rajčata a fazole.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. V hrnci si rozehřejeme olej a orestujeme na něm na kostičky nakrájenou cibuli, mrkev a na kolečka nakrájený celer.
  2. Přidáme na kostky nakrájené brambory, plechovku rajčat a plechovku fazolí. Zalijeme vodou a vaříme zhruba 20 minut.
  3. Čtvrtku polévky odebereme a rozmichujeme tyčovým mixérem.
  4. Vrátíme zpět do polévky, dochutíme solí a pepřem.
  5. Při podávání můžeme posypat strouhaným parmazánem a pokapat olivovým olejem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 442.90 kcal | Protein: 14.20 g | Sacharidy: 52.77 g | z toho cukr: 17.20 g | Tuk: 15.83 g | z toho nas. MK: 2.32 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2973-minestrone