Rychlé domácí pečivo. Těsto je jemné a vláčné a hodí se na jakýkoliv druh pečiva. Abych si práci usnadnila, použila jsem robota.
Ingredience (16 x porce)
Postup přípravy
Do mísy vlijeme vlažnou vodu. Přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Chvíli počkáme až nám vzejde kvásek.
Přidáme mouku, sůl, olej a zapnete hnětacího robota a necháme těsto umíchat. Hotové těsto přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme kynout zhruba 30 minut.
Po vykynutí těsto rozdělíme na šestnáct částí a vytvarujeme si bulky.
Bulky klademe na pečící papír na plech. Uděláme si nožem přes bulky kříž, potřeme vejcem, posypeme semínky a dáme péct do vyhřáté trouby.
Pečeme při 180°c zhruba 30 minut.
Po vychladnutí můžeme podávat, i když u nás zmizí vždy ještě teplé.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 184.41 kcal |
Protein: 5.38 g |
Sacharidy: 34.79 g |
z toho cukr: 0.40 g |
Tuk: 1.60 g |
z toho nas. MK: 0.28 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2971-bulky