Vepřové a kuřecí maso se zeleninou a bramborem

Pokud konzumujete málo syrové zeleniny, využívejte ji alespoň při přípravě vašich pokrmů. Uvidíte, že vám zachutná.

Ingredience (4 x porce)

příloha

Postup přípravy

  1. Vepřovou plec si očistíme a nakrájíme na nudličky. To samé kuřecí prsa, která si ale necháme pro tento čas stranou.
  2. Na oleji zpěníme cibuli nadrobno nakrájenou a přidáme vepřové nudličky. Osolíme, opepříme a restujeme. Přidáme sladkou papriku, grilovací koření a čertovskou omáčku. Podlijeme vývarem a dusíme.
  3. Máme-li vepřové maso z poloviny měkké, přidáme mrkev nakrájenou na kolečka a obě papriky na proužky. Dále dusíme.
  4. Nyní se vrátíme ke kuřecímu masu. Osolíme si ho, opepříme a na pánvi zprudka opečeme.
  5. Poté kuřecí nudličky přidáme k vepřovému masu a zelenině a zasypeme pokrájeným pórkem. Promícháme a dusíme doměkka. Na závěr případně dosolíme a podáváme s vařenými brambory.
  6. Není třeba zahušťovat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 322.48 kcal | Protein: 32.96 g | Sacharidy: 30.86 g | z toho cukr: 6.42 g | Tuk: 5.38 g | z toho nas. MK: 1.27 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2969-veprove-a-kureci-maso-se-zeleninou-a-bramborem