Hovězí plátky s fazolemi, chilli omáčkou a tymiánovými hranolky
Jestli máte chuť na fazole, ale nechcete klasiku s párkem, vyzkoušejte je s hovězím masem a sladkou chilli omáčkou.
Ingredience (4 x porce)
tymiánové hranolky
Postup přípravy
Hovězí kýtu si očistíme a nakrájíme na menší plátky. Maso naklepeme, osolíme a opepříme.
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso a necháme zatáhnout. Chvíli restujeme.
Poté přidáme rajčatový protlak, chilli omáčku, cukr a důkladně promícháme. Zalijeme vývarem a dusíme, dokud není maso měkké.
Během dušení si připravíme hranolky. Brambory oloupeme a nakrájíme na přibližně stejně velké hranolky.
Vyskládáme si je na na plech s pečícím papírem, osolíme a zasypeme tymiánem. Zastříkneme olejem a ve vyhřáté troubě pečeme na cca 200 stupňů dozlatova.
Pokud nemáte rádi tymián, použijte jakékoliv jiné koření či pouze sůl.
Jakmile máme maso už skoro úplně měkké, přidáme do hrnce fazole a prohříváme. Je možné, že už nebude potřeba omáčku zahušťovat, pokud přeci jenom, zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným ve vodě.
Ještě chvíli prohřejeme a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 424.22 kcal |
Protein: 35.63 g |
Sacharidy: 44.57 g |
z toho cukr: 11.04 g |
Tuk: 9.01 g |
z toho nas. MK: 2.92 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2968-hovezi-platky-s-fazolemi-chilli-omackou-a-tymianovymi-hranolky