Vepřové kostičky na majoránce s pórkem, paprikou a kukuřicí
Dnes mám pro vás tip na jednoduché, rychlé a lehké jídlo, které si určitě oblíbíte.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Vepřovou kýtu si očistíme, nakrájíme na drobnější kostky, osolíme a opepříme.
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, drcený kmín, majoránku a restujeme.
Zalijeme vývarem a dusíme do poloměkka. V tuto dobu přidáme nakrájenou na menší kostičky bílou i červenou papriku a dusíme dalších deset minut. Poté vsypeme na kolečka nakrájený pórek.
Vaříme, dokud se nevydusí přebytečná šťáva, ale trošku jí necháme, abychom neměli finální pokrm suchý.
Do hotové maso-zeleninové směsi vmícháme předem uvařenou rýži, přisypeme kukuřici a řádně promícháme, aby se nám směs pěkně propojila s rýží.
Servírujeme v kopečcích.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 489.16 kcal |
Protein: 28.75 g |
Sacharidy: 80.33 g |
z toho cukr: 4.68 g |
Tuk: 4.41 g |
z toho nas. MK: 1.03 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2967-veprove-kosticky-na-majorance-s-porkem-paprikou-a-kukurici