Vepřové kostičky na majoránce s pórkem, paprikou a kukuřicí

Dnes mám pro vás tip na jednoduché, rychlé a lehké jídlo, které si určitě oblíbíte.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Vepřovou kýtu si očistíme, nakrájíme na drobnější kostky, osolíme a opepříme.
  2. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, drcený kmín, majoránku a restujeme.
  3. Zalijeme vývarem a dusíme do poloměkka. V tuto dobu přidáme nakrájenou na menší kostičky bílou i červenou papriku a dusíme dalších deset minut. Poté vsypeme na kolečka nakrájený pórek.
  4. Vaříme, dokud se nevydusí přebytečná šťáva, ale trošku jí necháme, abychom neměli finální pokrm suchý.
  5. Do hotové maso-zeleninové směsi vmícháme předem uvařenou rýži, přisypeme kukuřici a řádně promícháme, aby se nám směs pěkně propojila s rýží.
  6. Servírujeme v kopečcích.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 489.16 kcal | Protein: 28.75 g | Sacharidy: 80.33 g | z toho cukr: 4.68 g | Tuk: 4.41 g | z toho nas. MK: 1.03 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2967-veprove-kosticky-na-majorance-s-porkem-paprikou-a-kukurici