Pudinkové banánky

Pudinkové banánky patří mezi naše nejoblíbenější cukroví. Pokud neznáte, vyzkoušejte je třeba na velikonoce.

Ingredience (55 x porce)

poleva

na promazání

Postup přípravy

  1. Z uvedených surovin si vypracujeme těsto a necháme ho nejlépe přes noc odpočinout v chladu.
  2. Na masovém strojku přes tvořítko vytlačujeme banánky a pečeme na cca 160 stupňů dorůžova.
  3. Díky prášku do pečiva se banánky mírně nafouknou, proto je na plech nepokládejte úplně těsně vedle sebe.
  4. Vychladlé banánky slepujeme marmeládou, nejlépe rybízovou nebo nějakou jinou kyselejší.
  5. Slepené banánky máčíme do poloviny v čokoládové polevě, kterou si připravíme ve vodní lázni spojením čokolády na vaření s tukem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 102.39 kcal | Protein: 1.35 g | Sacharidy: 12.04 g | z toho cukr: 5.35 g | Tuk: 5.44 g | z toho nas. MK: 3.28 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2965-pudinkove-bananky