Pudinkové banánky
Pudinkové banánky patří mezi naše nejoblíbenější cukroví. Pokud neznáte, vyzkoušejte je třeba na velikonoce.
Ingredience (55 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
poleva
-
-
-
nebo
na promazání
-
Postup přípravy
- Z uvedených surovin si vypracujeme těsto a necháme ho nejlépe přes noc odpočinout v chladu.
- Na masovém strojku přes tvořítko vytlačujeme banánky a pečeme na cca 160 stupňů dorůžova.
- Díky prášku do pečiva se banánky mírně nafouknou, proto je na plech nepokládejte úplně těsně vedle sebe.
- Vychladlé banánky slepujeme marmeládou, nejlépe rybízovou nebo nějakou jinou kyselejší.
- Slepené banánky máčíme do poloviny v čokoládové polevě, kterou si připravíme ve vodní lázni spojením čokolády na vaření s tukem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 102.39 kcal |
Protein: 1.35 g |
Sacharidy: 12.04 g |
z toho cukr: 5.35 g |
Tuk: 5.44 g |
z toho nas. MK: 3.28 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2965-pudinkove-bananky