Vepřový paprikáš s rýží

Pokud máte rádi smetanové omáčky, určitě si pochutnáte i na paprikáši.

Ingredience (4 x porce)

příloha

Postup přípravy

  1. Vepřovou plec si očistíme, odblaníme a nakrájíme na kostky.
  2. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme osolené a opepřené maso a restujeme.
  3. Poté maso zasypeme sladkou paprikou, zalijeme vývarem a dusíme.
  4. V polovině dušení přidáme na menší kousky nakrájenou červenou papriku.
  5. Až je maso měkké, omáčku zahustíme zátřepkou (hl. mouka + voda) a dostatečně provaříme.
  6. Nakonec vlijeme smetanu a prohřejeme.
  7. Podáváme s rýží.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 653.72 kcal | Protein: 37.16 g | Sacharidy: 68.16 g | z toho cukr: 3.88 g | Tuk: 24.92 g | z toho nas. MK: 13.21 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2964-veprovy-paprikas-s-ryzi