Hovězí plátky s rozmarýnem

Hovězí maso se dá připravovat na nespočet způsobů, dnes tedy na rozmarýnu.

Ingredience (2 x porce)

marináda

příloha

Postup přípravy

  1. Očištěné hovězí maso si nakrájíme na menší plátky, naklepeme a vložíme na několik hodin do připravené marinády.
  2. Marinádu si připravíme takto: spojíme sojovou omáčku se sekaným rozmarýnem, sušeným česnekem, solí, pepřem, cukrem, a olejem. Do připravené směsi ponoříme maso.
  3. Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli a orestujeme odležené maso. Poté zalijeme červeným vínem a necháme odpařit.
  4. Přidáme mixovaná, loupaná, sterilovaná rajčata, marinádu, která nám zbyla v misce, vývar a dusíme doměkka.
  5. Podáváme s dušenou rýží.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 728.69 kcal | Protein: 41.47 g | Sacharidy: 73.32 g | z toho cukr: 4.94 g | Tuk: 24.76 g | z toho nas. MK: 10.07 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2961-hovezi-platky-s-rozmarynem