Bún bò Nam Bô

Máte chuť nahlédnout do exotické kuchyně? Určitě vyzkoušejte tuto vietnamskou specialitu.

Ingredience (4 x porce)

příprava masa

příprava omáčky

Postup přípravy

  1. Hovězí maso si dáme na chvíli do mrazáku. Jakmile totiž ztuhne, budou se nám mnohem lépe krájet 2mm tenoučké malé plátky.
  2. Do misky s masem přidáme jemně nasekaný česnek, olej, rybí omáčku, mletý pepř, vše důkladně promícháme a zakryté fólií dáme odležet do lednice.
  3. Dále si připravíme zeleninu. Salát nakrájíme na menší kousky, mrkev na tenké proužky nebo kolečka. Koriandr natrháme.
  4. Arašídy vložíme do sáčku a trochu nadrtíme paličkou na maso.
  5. Sušenou smaženou jarní cibulku necháme nasucho na pánvi rozvonět.
  6. Podle návodu na balení připravíme rýžové nudle.
  7. Než půjdeme opékat maso, připravíme si omáčku.
  8. Do misky si dáme jemně nasekaný česnek a chilli papričku, přidáme rybí omáčku, cukr, ocet a zalijeme vroucí vodou. Mícháme důkladně, dokud se cukr nerozpustí. Případně dochutíme octem či rybí omáčkou, nebo naopak ostřejší omáčku naředíme trochou vody.
  9. Naložené maso poklademe na suchou, rozpálenou pánev a zprudka opečeme. Takto tenké kousky jsou opečené opravdu rychle, tak za cca 2-3 minuty.
  10. A nyní můžeme servírovat. Na dno misky poklademe pár kousků ledového salátu, na něj porci nudlí, přidáme kousky mrkve, masa, mungo klíčky, salát, koriandr, cibulku, arašídy a těsně před podáváním zalijeme teplou omáčkou.
  11. Přestože může postup vypadat složitě, je to opravdu jednoduché na přípravu, a hlavně pokrm je výborný.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 543.19 kcal | Protein: 29.86 g | Sacharidy: 68.83 g | z toho cukr: 6.02 g | Tuk: 14.45 g | z toho nas. MK: 7.79 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2959-bun-bo-nam-bo