Vepřové srdce na smetaně, rýže

Vepřové srdce potřebuje trochu více času na přípravu, ale můžete ho vařit i v tlakovém hrnci. Maso je libové a velmi chutné. Jídlo je připravované bez mouky.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Srdíčka si omyjeme, odřežeme co se nám nelíbí a nakrájíme na menší plátky.
  2. V hrnci si rozehřejeme sádlo, zpěníme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a přidáme na kostičky nakrájený špek. Vše společně orestujeme.
  3. Do hrnce vložíme nakrájené maso, osolíme a opepříme. Opečeme ze všech stran, aby se nám zatáhlo.
  4. Podlijeme vodou, přikryjeme poklicí a dusíme do změknutí. Asi dvě hodiny.
  5. Až nám maso změkne, přidáme hořčici, smetanu, sýry a vaříme do zhoustnutí. Na závěr dochutíme rozmarýnem.
  6. Rýži si uvaříme podle návodu na obalu a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 585.14 kcal | Protein: 23.14 g | Sacharidy: 5.85 g | z toho cukr: 2.78 g | Tuk: 53.22 g | z toho nas. MK: 24.36 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2958-veprove-srdce-na-smetane-ryze