Vepřové srdce potřebuje trochu více času na přípravu, ale můžete ho vařit i v tlakovém hrnci. Maso je libové a velmi chutné. Jídlo je připravované bez mouky.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Srdíčka si omyjeme, odřežeme co se nám nelíbí a nakrájíme na menší plátky.
V hrnci si rozehřejeme sádlo, zpěníme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a přidáme na kostičky nakrájený špek. Vše společně orestujeme.
Do hrnce vložíme nakrájené maso, osolíme a opepříme. Opečeme ze všech stran, aby se nám zatáhlo.
Podlijeme vodou, přikryjeme poklicí a dusíme do změknutí. Asi dvě hodiny.
Až nám maso změkne, přidáme hořčici, smetanu, sýry a vaříme do zhoustnutí. Na závěr dochutíme rozmarýnem.
Rýži si uvaříme podle návodu na obalu a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 585.14 kcal |
Protein: 23.14 g |
Sacharidy: 5.85 g |
z toho cukr: 2.78 g |
Tuk: 53.22 g |
z toho nas. MK: 24.36 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2958-veprove-srdce-na-smetane-ryze