Vepřová s pěti druhy zeleniny

Velmi chutná dušená vepřová, která nebude nikdy suchá. Postupným přidáváním zeleniny získáte dobře připravené maso a zeleninu, která se nerozvaří. Chutná s rýží nebo zcela bez přílohy.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme na kostičky. Dáme do velkého hrnce se širokým dnem a orestujeme na sádle. Stále mícháme. Mezitím nakrájíme vepřovou pečeni na plátky a následně na nudličky.
  2. Orestujeme na cibuli a přidáme koření.
  3. Červenou řepu okrájíme nožem, nakrájíme na hranolky a přidáme k masu. Podlijeme a dusíme na pomalý stupeň 1 hodinu. Kontrolujeme a doléváme vodu.
  4. Mezitím si očistíme ostatní zeleninu. Papriku a brokolici nakrájíme na menší kousky, růžičkovou kapustu necháme v celku, pouze odkrojíme zespodu a propláchneme.
  5. Po hodině dušení přidáme papriku. Poté růžičkovou kapustu a nakonec brokolici. Vše vždy s pěti minutovým odstupem (přibližně). Společně podusíme, přisolíme a podáváme s rýží.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 424.31 kcal | Protein: 26.34 g | Sacharidy: 9.98 g | z toho cukr: 5.72 g | Tuk: 29.96 g | z toho nas. MK: 10.50 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2956-veprova-s-peti-druhy-zeleniny