Malinové makronky

Makronky se v posledních letech staly celosvětově oblíbenou cukrovinkou. Makronky, mandlové skořápky, pochází původem z Francie, jsou křehké, křupavé a sladké. Plnit je můžete různými krémy či jinými náplněmi. Oblíbené je také využití potravinářského barviva, které slouží k tomu, aby makronky zářily všemi barvami. Upečte si je podle našeho vyladěného receptu.

Ingredience (30 x ks)

Postup přípravy

  1. Prvním krokem je příprava bílků. Ty oddělte od žloutků, dejte je do mísy a uložte je do lednice. Nechte je tam "odležet" do druhého dne. Další den bílky vytáhněte a nechte je chvíli na lince, aby se přizpůsobily na pokojovou teplotu. Poté z nich ušlehejte sníh (neměl by být příliš tuhý). Do sněhu postupně přidávejte krupicový cukr. Míchejte tak, aby vám vznikl lesklý a hebký sníh. Nakonec do něj přidejte růžové potravinářské barvivo.
  2. V dalším kroku přidejte další suroviny. Do mísy vsypte mandlovou moučku a moučkový cukr a opatrně k nim přidávejte obarvený sníh. Sníh zašlehávejte postupně po částech. Hotovou směs vložte do cukrářského sáčku na zdobení dortů. Sáčkem tvořte makronky na plech vyložený pečicím papírem. Makronky by měly být velké zhruba 0,5-1 cm. Až budete mít plech plný makronek, zaklepejte s ním o stůl. Tím se zbavíte případných vzduchových bublin, které by zkazily vzhled makronek. Makronky nedávejte ihned péct, nejdříve je nechte při pokojové teplotě schnout na vzduchu.
  3. Po cca půl hodině dejte makronky do předehřáté trouby. Pečte je na 120 stupňů, dokud nebudou na povrchu suché. Poté je ještě 20 minut dopékejte při otevřených dvířkách trouby. Po vytažení z trouby nechte makronky zchladnout a mezitím si připravte krém do makronek.
  4. Krém připravíte jednoduše: Mascarpone vyšlehejte se smetanou ke šlehání do hladka. Ochuťte malinovým aroma a máte hotovo. Krém vložte také do cukrářského sáčku. Na spodní díl makronek naneste malinový krém a přiklopte vrchní částí makronky. Makronky uchovávejte v lednici, aby se krém nezkazil.

Nutriční hodnoty (1 x ks)

Energ. hodnota: 110.14 kcal | Protein: 2.22 g | Sacharidy: 11.84 g | z toho cukr: 10.97 g | Tuk: 6.12 g | z toho nas. MK: 1.92 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2955-malinove-makronky