Srdíčka na čínský způsob, rýže

Jídla na čínský způsob se dají dělat z různých druhů masa. Vyzkoušejte libová kuřecí srdíčka a možná vás jejich chuť překvapí.

Ingredience (5 x porce)

Postup přípravy

  1. Srdíčka opláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a zhruba jednu hodinu vaříme.
  2. Mezi tím si připravíme rýží, podle návodu na obalu.
  3. Nakrájíme si na tenké nudličky všechnu zeleninu, česnek na plátky a cibuli na tenká kolečka.
  4. Měkká srdíčka scedíme, odstraníme nepěkné konce a překrojíme na půlky.
  5. Vložíme do misky, přidáme vejce a všechno koření. Promícháme a necháme chvíli odpočinout.
  6. Na pánvi si rozehřejeme sádlo a srdíčka na něm zprudka opečeme. Přidáme všechnu zeleninu a chvíli dusíme tak, aby nám zelenina zůstala křupavá.
  7. Dochutíme sójovou omáčkou a můžeme podávat společně s rýží.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 669.85 kcal | Protein: 39.91 g | Sacharidy: 64.16 g | z toho cukr: 8.59 g | Tuk: 25.62 g | z toho nas. MK: 7.90 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2945-srdicka-na-cinsky-zpusob-ryze