Srdíčka na čínský způsob, rýže
Jídla na čínský způsob se dají dělat z různých druhů masa. Vyzkoušejte libová kuřecí srdíčka a možná vás jejich chuť překvapí.
Ingredience (5 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Srdíčka opláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a zhruba jednu hodinu vaříme.
- Mezi tím si připravíme rýží, podle návodu na obalu.
- Nakrájíme si na tenké nudličky všechnu zeleninu, česnek na plátky a cibuli na tenká kolečka.
- Měkká srdíčka scedíme, odstraníme nepěkné konce a překrojíme na půlky.
- Vložíme do misky, přidáme vejce a všechno koření. Promícháme a necháme chvíli odpočinout.
- Na pánvi si rozehřejeme sádlo a srdíčka na něm zprudka opečeme. Přidáme všechnu zeleninu a chvíli dusíme tak, aby nám zelenina zůstala křupavá.
- Dochutíme sójovou omáčkou a můžeme podávat společně s rýží.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 669.85 kcal |
Protein: 39.91 g |
Sacharidy: 64.16 g |
z toho cukr: 8.59 g |
Tuk: 25.62 g |
z toho nas. MK: 7.90 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2945-srdicka-na-cinsky-zpusob-ryze