Rychle připravená a chutná polévka ze špenátového protlaku. Zahuštěná není moukou ale opečenými ovesnými vločkami. Zasytí a s pečivem je vhodná i jako večeře. Můžete doplnit chlebovými krutony.
Ingredience (8 x porce)
Postup přípravy
Do hrnce se širokým dnem dáme rozpustit sádlo. Přidáme ovesné vločky a restujeme. Zalijeme vodou a promícháme.
Přidáme špenátový protlak a rozvaříme. Vaříme na mírný stupeň, mícháme.
Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Vmícháme do polévky a vaříme do změknutí.
Ochutíme prolisovaným česnekem, vegetou, solí a pepřem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 153.24 kcal |
Protein: 3.79 g |
Sacharidy: 20.20 g |
z toho cukr: 0.96 g |
Tuk: 5.47 g |
z toho nas. MK: 2.02 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2940-spenatova-polevka-s-ovesnymi-vlockami