Špenátová polévka s ovesnými vločkami

Rychle připravená a chutná polévka ze špenátového protlaku. Zahuštěná není moukou ale opečenými ovesnými vločkami. Zasytí a s pečivem je vhodná i jako večeře. Můžete doplnit chlebovými krutony.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Do hrnce se širokým dnem dáme rozpustit sádlo. Přidáme ovesné vločky a restujeme. Zalijeme vodou a promícháme.
  2. Přidáme špenátový protlak a rozvaříme. Vaříme na mírný stupeň, mícháme.
  3. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Vmícháme do polévky a vaříme do změknutí.
  4. Ochutíme prolisovaným česnekem, vegetou, solí a pepřem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 153.24 kcal | Protein: 3.79 g | Sacharidy: 20.20 g | z toho cukr: 0.96 g | Tuk: 5.47 g | z toho nas. MK: 2.02 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2940-spenatova-polevka-s-ovesnymi-vlockami