Ovocný salát s pomelem

Výborný a velký ovocný salát, kterému dodává pikantní chuť kombinace pomela a na kousky nakrájeného nakládaného zázvoru (plátky zázvoru, které se prodávají pro přípravu sushi jsou nejlepší). Rozhodně zázvor z receptu nevynechávejte.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. Pomelo důkladně oloupeme a rozdělíme na menší kousky. Oloupeme i banán, pomeranč a kiwi.
  2. Jablka oškrábeme ze slupky. Promícháme pomeranč, kiwi a pomelo. Přidáme šťávu z červeného pomeranče. Nakrájíme jablka a promícháme s pomerančovou šťávou a zbytkem ovoce co nejdříve, nezhnědnou.
  3. Nakládaný zázvor nakrájíme na tenké nudličky nebo dokonce kostičky. Důkladně vmícháme do salátu.
  4. Nakonec přidáme nakrájený banán a dochutíme datlovým sirupem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 197.51 kcal | Protein: 2.44 g | Sacharidy: 43.45 g | z toho cukr: 29.18 g | Tuk: 0.64 g | z toho nas. MK: 0.10 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2926-ovocny-salat-s-pomelem