Pečený lilek s brambory a paprikami

Atraktivní zeleninová příloha k pečenému masu nebo lehká večeře. Zapékaná zelenina s loupanými rajčaty se snadno připravuje a zachutná dospělým i dětem.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Papriky, cibuli a brambory očistíme, společně s lilkem nakrájíme na kostičky.
  2. Loupaná rajčata promícháme s cukrem, pepřem, kořením a prolisovaným česnekem. Soli se není třeba bát, zelenina ji hodně vtáhne.
  3. Ve velké míse vše důkladně promícháme. Přendáme do zapékací mísy s poklicí a pečeme na 180 °C asi 1 hodinu a 15 minut.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 336.66 kcal | Protein: 9.84 g | Sacharidy: 62.18 g | z toho cukr: 21.08 g | Tuk: 1.25 g | z toho nas. MK: 0.14 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2922-peceny-lilek-s-brambory-a-paprikami