Oblíbený předkrm v podobě plněných vejcí se může objevit ve větším počtu i na silvestrovských obložených mísách nebo jako pohoštění pro hosty. Hodí se k nim rozpečená bageta.
Ingredience (8 x porce)
Postup přípravy
Vejce uvaříme natvrdo. Necháme vychladnout. Oloupeme, rozkrojíme na polovinu a lžičkou vytáhneme žloutek.
Žloutky dáme do misky s rybičkami a změklým máslem. Přidáme tavený sýr a důkladně vyšleháme tyčovým mixérem.
Ochutíme solí, pepřem, hořčicí a citronovou šťávou. Znovu prošleháme.
Dáme do cukrářského sáčku. Vnitřky vajec plníme pastou a dáme vychladit. Před podáváním dozdobíme cherry rajčaty, olivou nebo kyselou okurkou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 226.16 kcal |
Protein: 12.61 g |
Sacharidy: 1.51 g |
z toho cukr: 0.72 g |
Tuk: 18.84 g |
z toho nas. MK: 9.51 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2918-vejce-plnena-sardinkovou-pastou