Vejce plněná sardinkovou pastou

Oblíbený předkrm v podobě plněných vejcí se může objevit ve větším počtu i na silvestrovských obložených mísách nebo jako pohoštění pro hosty. Hodí se k nim rozpečená bageta.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Vejce uvaříme natvrdo. Necháme vychladnout. Oloupeme, rozkrojíme na polovinu a lžičkou vytáhneme žloutek.
  2. Žloutky dáme do misky s rybičkami a změklým máslem. Přidáme tavený sýr a důkladně vyšleháme tyčovým mixérem.
  3. Ochutíme solí, pepřem, hořčicí a citronovou šťávou. Znovu prošleháme.
  4. Dáme do cukrářského sáčku. Vnitřky vajec plníme pastou a dáme vychladit. Před podáváním dozdobíme cherry rajčaty, olivou nebo kyselou okurkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 226.16 kcal | Protein: 12.61 g | Sacharidy: 1.51 g | z toho cukr: 0.72 g | Tuk: 18.84 g | z toho nas. MK: 9.51 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2918-vejce-plnena-sardinkovou-pastou