Ihned měkké medové perníčky

Perníčky se dají péct a jíst nejen na Vánoce. Recept na medové perníčky je hotový za pár minut, jen je potřeba pak těsto nechat chvilku v lednici ztuhnout. Perníčky jsou okamžitě měkké. Vyzkoušejte a uvidíte sami.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Do mísy si připravte mouku, cukr, jedlou sodu, perníkové koření a holandské kakao a vše promíchejte.
  2. V kastrůlku si rozehřejte máslo a smíchejte s medem.
  3. Poté do sypké směsi přidejte připravené máslo s medem a vejce a promíchejte a do těsta.
  4. Těsto se hodně lepí, proto je potřeba pracovat při hnětení ještě s moukou.
  5. Hotové těsto nechte cca 2 hod nebo i déle uležet v lednici.
  6. Tuhé těsto rozkrojte na 2 díly, první díl rozválejte a vykrájejte libovolné tvary.
  7. Troubu rozehřejte na 170 °C a pečte cca 10 min. Podle typu trouby. U nás pečeme 9 min.
  8. Poté nechte vychladnout, dozdobte bílou čokoládou nebo citronovou polevou a můžete rovnou podávat k čaji nebo kakau.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 330.18 kcal | Protein: 6.10 g | Sacharidy: 54.01 g | z toho cukr: 20.02 g | Tuk: 9.56 g | z toho nas. MK: 5.57 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2906-ihned-mekke-medove-pernicky