Perníčky se dají péct a jíst nejen na Vánoce. Recept na medové perníčky je hotový za pár minut, jen je potřeba pak těsto nechat chvilku v lednici ztuhnout. Perníčky jsou okamžitě měkké. Vyzkoušejte a uvidíte sami.
Ingredience (10 x porce)
Postup přípravy
Do mísy si připravte mouku, cukr, jedlou sodu, perníkové koření a holandské kakao a vše promíchejte.
V kastrůlku si rozehřejte máslo a smíchejte s medem.
Poté do sypké směsi přidejte připravené máslo s medem a vejce a promíchejte a do těsta.
Těsto se hodně lepí, proto je potřeba pracovat při hnětení ještě s moukou.
Hotové těsto nechte cca 2 hod nebo i déle uležet v lednici.
Tuhé těsto rozkrojte na 2 díly, první díl rozválejte a vykrájejte libovolné tvary.
Troubu rozehřejte na 170 °C a pečte cca 10 min. Podle typu trouby. U nás pečeme 9 min.
Poté nechte vychladnout, dozdobte bílou čokoládou nebo citronovou polevou a můžete rovnou podávat k čaji nebo kakau.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 330.18 kcal |
Protein: 6.10 g |
Sacharidy: 54.01 g |
z toho cukr: 20.02 g |
Tuk: 9.56 g |
z toho nas. MK: 5.57 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2906-ihned-mekke-medove-pernicky