Bramboráky

Bramboráky jsou oblíbené především u mužů. Jejich příprava je náročná především proto, že je nutné nastrouhat brambory ručně. Nicméně výsledkem je skvělý a sytý oběd či večeře, a i jeden bramborák vás zasytí.

Ingredience (6 x ks)

Postup přípravy

  1. Nejprve oloupeme a nastrouháme brambory.
  2. Smícháme je s prolisovaným česnekem. Přidáme sůl, pepř a majoránku.
  3. Nakonec dohustíme těsto moukou.
  4. Na pánev si připravíme olej a necháme ho rozehřát.
  5. Těsto pak naběračkou lijeme na pánev a roztíráme do krajů
  6. Smažíme každou stranu bramboráku do zlatova. Na talíř si připravíme ubrousky a vysušíme bramborák od oleje z obou stran.

Nutriční hodnoty (1 x ks)

Energ. hodnota: 154.02 kcal | Protein: 5.63 g | Sacharidy: 26.80 g | z toho cukr: 0.84 g | Tuk: 1.68 g | z toho nas. MK: 0.51 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2890-bramboraky