Bramboráky jsou oblíbené především u mužů. Jejich příprava je náročná především proto, že je nutné nastrouhat brambory ručně. Nicméně výsledkem je skvělý a sytý oběd či večeře, a i jeden bramborák vás zasytí.
Ingredience (6 x ks)
Postup přípravy
Nejprve oloupeme a nastrouháme brambory.
Smícháme je s prolisovaným česnekem. Přidáme sůl, pepř a majoránku.
Nakonec dohustíme těsto moukou.
Na pánev si připravíme olej a necháme ho rozehřát.
Těsto pak naběračkou lijeme na pánev a roztíráme do krajů
Smažíme každou stranu bramboráku do zlatova. Na talíř si připravíme ubrousky a vysušíme bramborák od oleje z obou stran.
Nutriční hodnoty (1 x ks)
Energ. hodnota: 154.02 kcal |
Protein: 5.63 g |
Sacharidy: 26.80 g |
z toho cukr: 0.84 g |
Tuk: 1.68 g |
z toho nas. MK: 0.51 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2890-bramboraky