Halászlé je rybí polévka, která pochází z Maďarska. Každá rodina vaří halászle podle svého receptu. Vždy je velmi ostrá a každý přidává jiné ingredience. U nás je nejoblíbenější tento recept.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Nejprve si připravíme rybí vývar. Do hrnce vložíme hlavu, přidáme očištěnou mrkev, celer, cibuli, česnek, sůl, pepř, bobkový list, mletou sladkou papriku. A vaříme asi 20 minut.
Poté do vývaru vložíme podkovy ryby a vaříme dalších 20 minut.
Po změknutí masa jej vytáhneme, obereme maso z hlavy a podkovy necháme vcelku.
Vývar s uvařenou zeleninou rozmixujeme, podle potřeby dosolíme.
Při podávání vložíme do talíře podkovu ryby, zalijeme polévkou a doplníme o chilli papričku.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 301.51 kcal |
Protein: 37.11 g |
Sacharidy: 7.87 g |
z toho cukr: 3.93 g |
Tuk: 11.65 g |
z toho nas. MK: 2.25 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2884-halaszle