Halászlé

Halászlé je rybí polévka, která pochází z Maďarska. Každá rodina vaří halászle podle svého receptu. Vždy je velmi ostrá a každý přidává jiné ingredience. U nás je nejoblíbenější tento recept.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme rybí vývar. Do hrnce vložíme hlavu, přidáme očištěnou mrkev, celer, cibuli, česnek, sůl, pepř, bobkový list, mletou sladkou papriku. A vaříme asi 20 minut.
  2. Poté do vývaru vložíme podkovy ryby a vaříme dalších 20 minut.
  3. Po změknutí masa jej vytáhneme, obereme maso z hlavy a podkovy necháme vcelku.
  4. Vývar s uvařenou zeleninou rozmixujeme, podle potřeby dosolíme.
  5. Při podávání vložíme do talíře podkovu ryby, zalijeme polévkou a doplníme o chilli papričku.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 301.51 kcal | Protein: 37.11 g | Sacharidy: 7.87 g | z toho cukr: 3.93 g | Tuk: 11.65 g | z toho nas. MK: 2.25 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2884-halaszle