Rychlé těstoviny s cherry rajčaty, rukolou a parmazánem

Všichni to známe. Máme za sebou dlouhý den v práci a po příchodu domů je myšlenka na dlouhé vaření tou poslední, která se nám honí hlavou. Často jen unaveně zaplujeme na pohovku s namazaným pečivem a kouskem zeleniny. Co když vás ale přepadne chuť na teplé jídlo? Pokud jste milovníky těstovin, čtěte dál. Právě pro vás jsme připravili recept na rychlé a chutné těstoviny, které zvládnete připravit během 10 minut.

Ingredience (1 x porce)

Postup přípravy

  1. Do osolené vroucí vody vložíme čerstvé těstoviny. Rajčátka nakrájíme na čtvrtiny a rozehřejeme na pánvi olej. Výběr oleje necháme na vás, nicméně pokud pokrm budete připravovat na olivovém oleji, slibujeme, že nebudete litovat.
  2. Rajčata vložíme na pánev a necháme opéct. Jakmile vidíme, že jsou okraje rajčat lehce nahnědlá, přidáme česnek. Lehce promícháme a téměř okamžitě vezmeme menší naběračku vody z těstovin a obsah pánve zalijeme.
  3. Do pánve přidáme většinu připravené rukoly a ještě chvíli ponecháme na plotně. Pokud nejste fanoušky rukoly, nezoufejte. Tento pokrm funguje skvěle také s listovým špenátem, případně je možné zelenou složku vynechat úplně.
  4. Scedíme těstoviny a promícháme na pánvi se směsí rajčat a rukoly. Vše necháme společně prohřát a na závěr přidáme zbytek rukoly, abychom na talíři měli i křupavý element. Hotový pokrm posypeme parmazánem a můžeme podávat.
  5. Věříme, že si tuto rychlovku oblíbíte a teplá večeře po náročném dni pro vás už nebude strašák.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 616.30 kcal | Protein: 20.76 g | Sacharidy: 89.29 g | z toho cukr: 4.51 g | Tuk: 18.90 g | z toho nas. MK: 3.19 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2876-rychle-testoviny-s-cherry-rajcaty-rukolou-a-parmazanem