Vepřová krkovička na pivě se strouhaným sýrem

Pro milovníky piva doporučuji vyzkoušet tuto úpravu krkovičky. Jídlo má výraznou chuť. Jako příloha se hodí vařený brambor, já jsem podávala s dýňovým pyré.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Opláchnutou krkovičku si osolíme, opepříme, posypeme kořením na steaky.
  2. V pánvi si rozehřejeme sádlo a plátky masa na něm zprudka opečeme. Maso si dáme na stranu pánve a přidáme do pánve nakrájenou cibuli a klobásu na kolečka a orestujeme.
  3. Po orestování přisypeme majoránku, přidáme hořčici a zalijeme pivem. Přikryjeme poklicí a dusíme do měkka.
  4. Po změknutí masa, můžeme podávat. Při podávání sypeme strouhaným sýrem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 660.38 kcal | Protein: 43.99 g | Sacharidy: 10.84 g | z toho cukr: 2.29 g | Tuk: 46.12 g | z toho nas. MK: 16.97 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2873-veprova-krkovicka-na-pive-se-strouhanym-syrem