Pro milovníky piva doporučuji vyzkoušet tuto úpravu krkovičky. Jídlo má výraznou chuť. Jako příloha se hodí vařený brambor, já jsem podávala s dýňovým pyré.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Opláchnutou krkovičku si osolíme, opepříme, posypeme kořením na steaky.
V pánvi si rozehřejeme sádlo a plátky masa na něm zprudka opečeme. Maso si dáme na stranu pánve a přidáme do pánve nakrájenou cibuli a klobásu na kolečka a orestujeme.
Po orestování přisypeme majoránku, přidáme hořčici a zalijeme pivem. Přikryjeme poklicí a dusíme do měkka.
Po změknutí masa, můžeme podávat. Při podávání sypeme strouhaným sýrem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 660.38 kcal |
Protein: 43.99 g |
Sacharidy: 10.84 g |
z toho cukr: 2.29 g |
Tuk: 46.12 g |
z toho nas. MK: 16.97 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2873-veprova-krkovicka-na-pive-se-strouhanym-syrem