Falafel z červené čočky

Červená čočka je mezi lidmi stále oblíbenější. Není divu, kromě vysokého obsahu bílkovin a vlákniny také skvěle chutná. Při přípravě nemusíte myslet na dlouhé namáčení ani vaření. Vaření červené čočky je opravdová rychlovka. Chtěli byste tuto vděčnou luštěninu ochutnat, ale nejste si jisti, na jaký způsob vám zachutná nejvíc? Vyzkoušejte tyto snadné placičky na způsob egyptského falafelu. Věříme, že si je zamilujete.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Čočku propláchneme a uvaříme dle návodu. Nemusíte se děsit, pokud luštěninu lehce rozvaříte – při podávání tuto skutečnost nikdo nepozná. Uvařenou čočku necháme vychladnout a poté vložíme do mixéru. Přidáme protlak, koriandr, cibulku, česnek a koření. Kromě soli a pepře se nebojte s kořením experimentovat. Římský kmín bude v plackách fungovat skvěle. Vše dohromady rozmixujeme.
  2. Směs z mixéru přendáme do misky a postupně přisypáváme mouku, dokud nedosáhneme hladkého a dobře tvarovatelného těstíčka. Vytvarujeme malé placičky a ty smažíme z obou stran na oleji. Proces smažení je opravdová rychlovka, postačí smažit zhruba 2 minuty z každé strany.
  3. Placky podáváme s přílohou dle libosti. Doporučujeme pita chléb a lehký salát, rozhodně ale nic nepokazíte, pokud je použijete jako náplň do tortily nebo si k nim v troubě upečete brambory.
  4. Malý tip na závěr: K celému pokrmu výborně ladí dip z bílého jogurtu, který vytvoříte pouze z jogurtu, nasekaných bylinek, soli a pepře.
  5. Věříme, že vám placky zachutnají a budete se k nim rádi vracet.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 384.54 kcal | Protein: 24.63 g | Sacharidy: 53.52 g | z toho cukr: 3.45 g | Tuk: 3.58 g | z toho nas. MK: 0.49 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2870-falafel-z-cervene-cocky