Brokolice na českém stole se těší čím dál větší oblibě. Její využití je pestré a stává se součástí polévek, příloh, salátů a velmi často zapečených pokrmů. Spousta lidí ji má rádo v syrovém stavu, což je výborná volba. Brokolice jen tak, je nejzdravější a poskytuje řadu vitamínů a pro naše tělo řadu prospěšných látek. Obsahuje velké množství minerálních látek a vlákniny. Tím nejvýznamnějším je obsah vitamínu C, D, E a vitamíny skupiny B. Dále pak karoten, riboflavin, kyselina listová, železo, draslík, selen, vápník a hořčík. Jelikož je brokolice nabitá karotenoidy, pomáhá v prevenci rakoviny plic. Konzumací této zelené zeleniny podporujeme trávení, metabolismus i krvetvorbu. A s tím ruku v ruce zlepšujeme imunitní systém. Brokolici by do svého jídelníčku mohli zařadit lidé, kteří se snaží redukovat svou váhu. Obsahuje okolo 90 % vody a je nízkosacharidová. Tedy pro ty, kteří se stravují tzv. low carb je brokolice ideální volbou.
Co takhle brokolicové placky k dnešnímu obědu? V případě low carb verze je možné místo klasické mouky použít tzv. psyllium.
Energ. hodnota: 514.56 kcal | Protein: 33.36 g | Sacharidy: 62.00 g | z toho cukr: 10.80 g | Tuk: 11.11 g | z toho nas. MK: 3.52 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2867-brokolicove-placky