Pikantní polévka s exotickou chutí zázvoru. Je vynikající, hustá a hřejivá. Luštěniny bychom měli mít v jídelníčku minimálně třikrát týdně, polévka je skvělým způsobem jak luštěninový závazek splnit.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Hrách namočíme přes noc do vody. Následně uvaříme s bujónem do změknutí. Průběžně mícháme a doléváme vodu.
Mezitím oškrábeme mrkev a brambory a nakrájíme na menší kousky. Přidáme do polévky.
Přidáme zázvor, kari koření, sůl a pepř. Společně vaříme do změknutí brambor a mrkve. A zredukujeme hustotu (necháme odvařit část tekutiny).
Ochutíme solí a pepřem. U této polévky je vhodné neservírovat hned, hrách ještě dost tekutiny natáhne a polévka krásně zhoustne.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 226.64 kcal |
Protein: 9.66 g |
Sacharidy: 42.37 g |
z toho cukr: 2.80 g |
Tuk: 0.56 g |
z toho nas. MK: 0.06 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2863-hrachova-polevka-s-mrkvi-a-zazvorem