Hrachová polévka s mrkví a zázvorem

Pikantní polévka s exotickou chutí zázvoru. Je vynikající, hustá a hřejivá. Luštěniny bychom měli mít v jídelníčku minimálně třikrát týdně, polévka je skvělým způsobem jak luštěninový závazek splnit.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Hrách namočíme přes noc do vody. Následně uvaříme s bujónem do změknutí. Průběžně mícháme a doléváme vodu.
  2. Mezitím oškrábeme mrkev a brambory a nakrájíme na menší kousky. Přidáme do polévky.
  3. Přidáme zázvor, kari koření, sůl a pepř. Společně vaříme do změknutí brambor a mrkve. A zredukujeme hustotu (necháme odvařit část tekutiny).
  4. Ochutíme solí a pepřem. U této polévky je vhodné neservírovat hned, hrách ještě dost tekutiny natáhne a polévka krásně zhoustne.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 226.64 kcal | Protein: 9.66 g | Sacharidy: 42.37 g | z toho cukr: 2.80 g | Tuk: 0.56 g | z toho nas. MK: 0.06 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2863-hrachova-polevka-s-mrkvi-a-zazvorem